Sliperekvisita

Sliperekvisita for gulvsliping

Gulvkompagniet har et bredt utvalg av slipebånd og rondeller til alle typer gulvslipemaskiner. Vi lager også bånd på bestilling der dette er nødvendig. I tillegg

har vi ulike kvaliteter og sammensetninger på båndene slik at alle skal kunne finne sin favoritt 

Vi har egen produksjon av slipeartikler for å oppnå den aller beste kvalitet til gulvsliping. Det er ikke nødvendigvis slik at et slipebånd for metall eller håndpussing fungerer like bra til gulvsliping.  Søker du etter spesialprodukter for gulvsliping i katalogen til en vanlig produsent av sliperekvisita blir du gjerne skuffet. Dette er fordi gulvsliping er en liten virsomhet på verdensbasis og ingen lager standard  produkter tilpasset vår bransje.  Det meste er laget for mekanisk industri og karroseriindustrien og derfor ubrukelig eller i beste fall dårlig egnet til vårt bruk. For å få optimale produkter tilpasset bransjen, lager vi derfor egne produkter hvor vi tilpasser backing, slipemineral, feste av kornene og  åpenhet særskilt til gulvsliping. Vi produserer også spesialbånd i den lengde, bredde og korning du måtte ønske. Ta kontakt for pris.


Våre slipeartikler i GK Professional Blue serien har kraftig polyester/bomull backing som er pålagt en zirkonium/korund blanding eller keramiske slipemineraler  i et forhold spesielt utviklet for sliping av tregulv.


Finner du ikke fram i katalogen bistår vi deg gjerne på vår ordretelefon.

Gulvkompagniet produserer egne slipebånd og rondeller særskilt tilvirket for gulvsliping. Slipemineralene vi benytter kommer fra hele verden. Alle er nå etter hvert syntetisk framstilt fordi disse har klart overlegne egenskaper hva gjelder hardhet og holdbarhet i forhold til naturlige mineraler. Ordet "sandpapir" er derfor misvisende. Det er mange år siden sand, eller kvarts, ble brukt i nevneverdig grad til produksjon av slipemidler.

Det optimale slipemineral må tilpasses flaten som skal slipes. Det man søker er et mineral hvor kombinasjonen av trykk, varme og friksjon under bruk til sammen belaster mineralet så mye at det knekkes av små fragmenter slik at det kommer nye, skarpe kanter fram fortløpende. Omtrent slik det blir med et glasskår - dette er i utgangspunktet skarpt. Hvis det gnis mot en gjenstand blir det sløvere, men hvis du brekker av et nytt skår blir det like skarpt igjen.  Likeledes benyttes kombinasjoner av harde slipemineraler som f.eks. keramiske og mindre harde som korund for å oppnå ekstra stress på de keramiske slipemineralene slik at optimal utnyttelse oppnås. Dette blandingsforholdet må nøye avstemmes etter hva slipeproduktet skal benyttes til for å få til en vellykket forbrukssyklus.  Man kan derfor ikke f.eks. uten videre ta et slipeprodukt laget for sliping av stål og benytte dette på treverk eller omvendt selv om slipemineralene i utgangspunktet er de samme.


På bakgrunn av ovenstående kan man forstå at det ikke er likegyldig hva slags slipemidler du bruker i ditt arbeid. Vi vet hva som kreves av slipemidler til profesjonell gulvsliping og hvordan du får maksimalt ut av maskinen og tiden din. Husk at tiden er din viktigste og mest kostbare resurs - kast den ikke bort på dårlige slipemidler.

Zirkonium

Keramik

Silisiumkarbid

Aluminumoksyd