Bona oljesystem

Vakre tregulv med Bona Oil System

Vi tar lidenskapen ett steg lenger

Det er noe uimotståelig med et vakkert oljet gulv. Den unike strukturen, de naturlige fargene og hver eneste årring og kvist gir treverket karakter. Det er et unikt materiale som også får mer karakter med årene.

Siden 1919 har Bona arbeidet kontinuerlig med å få fram det beste i tregulv. Pionerarbeidet startet i 1979 med markedets første vannbaserte lakker og etter dette har vi hatt en kontinuerlig prosess gående for å utvikle og forbedrede våre innovative løsninger som gir flotte resultater. Bona jobber målrettet for å levere bærekraftige produkter som er sikre både å jobbe og å leve med. Denne målsettingen har gjort oss til ledende i verden på systemer for  behandling, vedlikehold og pleie av tregulv.

Bonas gulvoljer har et tørrstoffinnhold på over 90% og har derfor en unik rekkevne og dekkevne, men er allikevel veldig lett å jobbe med.

Mens andre gulvoljer inneholder opptil 60% løsemidler som dunster bort til skade for ditt arbeidsmiljø og din lommebok, er Bonas gulvoljer tilnærmet lukt- og løsemiddelfrie.


Vi tar nå lidenskapen for gulv til en ny dimensjon. Lanseringen av dette komplette utvalg av produkter og løsninger for oljede tregulv tilbyr en komplett "verktøykasse" for  fagfolk som vil tilby sine kunder det absolutt beste og mest komplette utvalg av farger og teknikker.


Last ned vår komplette gulvoljebrosjyre i PDF format her. Se også våre instrukjonsvideoer nederst på siden.


Forbehandling og effekter


Å behandle gulvet med lut er en metode håndverkere bruker for å hindre gulningsprosessen i treverket og skape et ”hvitskurt” utseende. Vi har kombinert den tradisjonelle metoden med ny teknologi og utviklet oljeprodukter som leverer unike effekter for tregulv.


Lag imponerende to-dimensjonale visuelle effekter i gulvet, mens treets naturlige utseendet og følelse fremheves


Grunnbehandling


Bonas grunnolje, Bona Craft Oil 2K gir gulvet et langt liv. Bona Craft Oil trenger dypt inn i treet,  styrker og beskytter fra innsiden. Treet beholder sin naturlige karakter og overflaten er vanntett og lett å rengjøre.


Gulv utsatt for økt slitasje behandlet med Bona Hard Wax Oil som gir gulvet en ekstra beskyttelse.


Vedlikehold og pleie


Et levende gulv trenger omsorg og vedlikehold. Derfor er Bonas vedlikeholdsprodukter for oljede gulv spesielt utviklet for å forbedre utseendet og følelsen av et naturlig tregulv, mens de beskytter mot slitasje og fukt. Påfør med Bona Flexi Sand og Bona UllPad for en jevn arbeidsprosessen og en vakker finish.


Med lavt VOC-innhold, sikrer Bona vedlikehold og pleieprodukter et langt og sunt liv for ditt gulv og din familie.

Rich Tone

Bona Rich tone

Bona Rich Tone er en forbehandling for eikeparkett som skaper en dyp, mørk brun farge og gir inntrykk av røkt eik. Overflaten må senere behandles med Bona Craft olje og/eller Bona Hard Wax Oil avhengig av den ønskede fargeeffekt og graden av beskyttelse som er nødvendig. Det er mulig å forsterke eller endre fargen på Bona Rich Tone ved tilsetting av opp til 5% Bona MixColour.


 • Lett å påføre og tørker fort
 • Vannbasert og fullstendig uten lukt
 • NB! Fungerer kun på eik


Trykk her for teknisk datablad. Trykk her for sikkerhetsdatablad

Nordic Tone

Bona Nordic Tone

Bona Nordic Tone er en forbehandling for å Bona Craft Oil for et intensivt hvitt gulv.

Produktet hemmer gulning og kan brukes på både nåletre og løvtre. Fargen på Bona Nordic Tone kan endres eller ytterligere forsterkes ved å tilsette opp til 5% Bona MixColour.


 • Tørker fort og er lett å påføre
 • Graden av hvithet ken reguleres med antall påføringer
 • Vannbasert og fullstendig uten lukt


Trykk her for teknisk datablad. Trykk her for sikkerhetsdatablad

Hardvoks

Bona Hard Wax Oil - Med mindre lukt og løsemidler

Bona Hard Wax Oil er en balansert blanding av naturlige oljer og vokser for overflatebehandling av ubehandlede tregulv og annet interiørtreverk. Hardvoksolje både impregnerer og skaper en holdbar overflatefilm med utmerket motstand mot vann og søl. Mulig å kombinere med en farget versjon av Bona Craft Oil for å endre utseendet på gulvet. Nå også tilgjengelig i ny, ekstra matt utgave som foruten å være nær usynlig på gulvet også tørker fort   (3-4 timer).


 • Meget god motstand mot vann
 • Lavt løsemiddelinnhold og lite lukt. Bonas hardvoksolje lukter langt mindre enn konkurrerende produkter og inneholder ingen tungmetaller.
 • Minimerer risikoen for sidebinding
 • Meget høy rekkevne
 • Bedre slitestyrke enn konkurerende produkter på markedet.
 • Godkjent for bruk på benketopper og leger i hht. EN 71-3


Trykk her for teknisk datablad. Trykk her for sikkerhetsdatablad. Trykk her for FDV datablad

Bona vedlikeholder av alle tregulv på Kastrup flyplass


Her er vedlikeholdsgutta på Kastrup Flyplass utenfor København i gang med å avslutte for natten. Bona overtok levering av alle produkter til behandlingen og vedlikeholdet av alle tregulv på flyplassen fra i fjor fra en ikke ukjent konkurrent og avtalen omfatter leveranse av både maskiner og rekvisita til grunnbehandling og vedlikehold. Produktene som brukes er hentet fra Bonas Oljeprogram. Se over for nærmere opplysninger.


Tilbakemeldingene så langt har vært svært positive. Ikke minst har det reduserte innholdet av løsemidler i Bona's produkter bidratt til et bedre innemiljø på hele flyplassen og et bedre arbeidsmiljø for disse karene som jobber med produktene hver natt. Holdbarheten er også blitt bedre, noe som har redusert kostnadene og arbeidsmengden for vedlikeholdsavdelingen.


Totalt finnes det 104.000m² tregulv på Katrup som alle jevnlig vedlikeholdes med Bonas produkter.

Lyst til å forsøke Bona Oil System men usikker på hvordan du gjør det eller kommer i gang?

Her har du videoer som beskriver fremgangsmåten skritt for skritt. Bli en fornøyd Bona Oil System bruker du også.